Acties

“Februari: Maand van het gebit!

Februari: Maand van het gebit!

Elk jaar staat de maand februari landelijk in het teken van gebitsverzorging bij huisdieren. Gebitsproblemen komen namelijk heel erg veel voor bij honden en katten maar valt baasjes vaak niet op omdat dieren gewoon blijven eten ondanks hun slechte gebit.

 

Bij ruim 75% van de dieren ouder dan 3 jaar vormt zich al tandplak op de tanden en kiezen. Dit tandplak wordt omgezet in tandsteen. Bacteriën, die zich schuilhouden onder dit tandplak en tandsteen zorgen voor een stinkende geur uit de mond, ontstekingen en pijn. Uiteindelijk kunnen zelfs het kaakbot en de wortels van de tanden worden aangetast!

 

Wanneer bij een gebitscontrole blijkt dat er inderdaad erge ontsteking in de mond is of wanneer we al aangetaste kiezen/tanden zien, adviseren we een gebitsbehandeling. Zo’n gebitsbehandeling vindt altijd plaats onder algehele verdoving om te zorgen dat we het hele gebit echt goed kunnen bekijken. Hiervoor wordt eerst het hele gebit professioneel gereinigd met een speciale tandheelkunde-unit, waarna we elke tand en kies afzonderlijk kunnen onderzoeken.

 

Deze maand bieden wij:

– Gratis gebitscontroles (wel op afspraak)

– 10% korting op preventieve gebitsverzorgende producten (tandpasta, tandenborstel, brokjes, etc)

– 10% korting op gebitsreiniging en behandeling

 

Maak een afspraak telefonisch, via de e-mail of loop bij ons binnen!

 

Traktaties!

 

Kom de eerste week van September langs om een kleine traktatie op te halen voor uw huisdier. Uiteraard mogen de honden altijd meekomen voor een extra knuffel! (Vanaf 13:30 tot 14:30 is ons kattenspreekuur, dus als u met uw hond wilt langskomen dan het liefst buiten deze tijden om.)

Donatie!

 

Omdat wij zoals gezegd een groene praktijk zijn met extra aandacht voor “groen” ondernemen (voor het dier, de buurt en het milieu), hebben we besloten om als deel van ons 1-jarig jubileum een donatie te schenken aan een goed doel dat past bij onze visie.

 

We hebben gekozen om een bedrag van €500,- te doneren aan Stichting Amsterdamse Zwerfkatten. Dit is een stichting die ontzettend goed werk verricht.

 

De Stichting voor Amsterdamse Zwerfkatten zet zich al sinds 1994 in om het lot van de Amsterdamse zwerfkatten te verbeteren en de populatie te beheersen. Zij vangen de zwerfkatten op, verspreiden voedsel onder de buitenkattenpopulatie, helpen diereigenaren met een minimuminkomen met hun dierenvoedselbank en helpen indien nodig diereigenaren thuis met de verzorging. Dankzij de donaties van dierenliefhebbers kunnen zij een heleboel katten blijven helpen. Kijk voor meer informatie op hun website.

 

Onze dierenarts is langsgeweest voor een rondleiding en om de cheque persoonlijk te overhandigen!