Duurzame dierenkliniek in Amsterdam

U zult zich misschien afvragen; waarom een groene, duurzame dierenkliniek in Amsterdam? Wat is dit en wat betekent dit voor mij als klant? Met de term groen willen we aangeven dat wij als praktijk bewust bezig zijn met duurzaamheid. Gelukkig is er steeds meer bewustwording dat we zo zuinig mogelijk met de aarde moeten omgaan. Wij als praktijk proberen hier ook ons steentje aan bij te dragen. Maar hoe doen we dat?
admin-ajax

Onze duurzame dierenkliniek is groen voor uw dier én voor de buurt

We zullen bewust omgaan met medicijngebruik (met name antibiotica): wat uw dier niet nodig heeft, zullen we niet voorschrijven. We gaan samen met u op zoek naar de best mogelijke behandeling voor uw dier. De dierenartsvoeding waar wij het meest mee werken is Specific. Dit voer is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten, werkt met duurzame vlees- en visbronnen én doneert een deel van hun winst aan de Ocean Clean up.

 

We proberen daarnaast zoveel mogelijk te werken met lokale partners (bijvoorbeeld onze duurzame drukkerij). We gaan indien nodig op huisvisite met de fiets of de elektrische auto.

Wij zijn groen voor de buurt

We proberen zoveel mogelijk te werken met lokale partners (bijvoorbeeld onze duurzame drukkerij). We gaan indien nodig op huisvisite met de fiets of de elektrische auto. U kunt bij ons terecht met de ADAM-regeling.

 

Onze duurzame dierenkliniek is groen voor het milieu: CO2-neutraal.

We gebruiken uitsluitend groene stroom van Nederlandse oorsprong. We proberen met onze bedrijfsvoering een zo klein mogelijke ecologische footprint achter te laten. Daarom planten we voor elke patiënt die zich bij ons inschrijft een boom via Treeplanters om te compenseren voor de CO2-uitstoot van de behandelingen. Uiteraard gaan we zuinig om met materialen en kiezen we waar mogelijk voor duurzaam gefabriceerd materiaal. Tot slot werken we zoveel als mogelijk digitaal en scheiden en recyclen we zoveel mogelijk afval.

Kies voor onze kliniek en draag een steentje bij

Doordat u kiest voor onze kliniek en werkwijze, draagt ook u uw steentje bij; dank daarvoor! Heeft u vragen of opmerkingen over onze duurzame dierenkliniek? Dan horen wij die graag! Neem hiervoor gerust eens contact met ons op door te bellen naar 020-2619548.