Catfriendly Clinic

‘Katten zijn geen kleine honden’. Deze uitspraak vindt binnen de diergeneeskunde gelukkig steeds meer gehoor. Vroeger werden katten en honden vaak hetzelfde benaderd en behandeld, maar tegenwoordig wordt er steeds meer aandacht besteed aan de verschillen tussen deze diersoorten.

Een zeer interessante patient

De kat wordt veel minder lang als huisdier gehouden dan de hond en is als zodanig ook heel anders in karakter. Katten zijn eigengereid, gevoelig en laten het vaak niet snel zien als er iets mis is met ze. Daarnaast zijn ze het vaak niet gewend om vervoerd te worden waardoor een bezoekje aan de dierenkliniek vaak heel stressvol is. Tel daar nog bij op dat de kat tal van specifieke ziektebeelden kent die we bij honden niet zien en u ziet: De kat is een zeer uitdagende maar daarom ook zeer interessante patient!

Een Cat Friendly Clinic

 

Wij vinden het belangrijk om te zorgen dat katten zich zoveel mogelijk op hun gemak voelen in de praktijk en om dit te bewerkstelligen zijn wij een Cat Friendly Clinic. Dit houdt in dat we zijn aangesloten bij de ISFM (international society of feline medicine) en ons houden aan de door hun opgestelde richtlijnen met als doel een zo stressvrij mogelijke kliniek voor uw kat.

 

In de praktijk betekent dit onder andere:

 

  • een apart gedeelte in de wachtkamer voor katten, niet in de buurt van honden
  • een opnameruimte die alleen voor katten is
  • personeel dat regelmatig nascholingen volgt specifiek op het gebied van kattengeneeskunde
  • een speciaal kattenspreekuur, waarbij geen andere dieren gepland worden

 

Meer weten hierover? Bezoek de website: https://icatcare.org/catfriendlyclinic