Opname

Het kan helaas voorkomen dat uw huisdier zo ziek is dat hij/zij intensievere zorg nodig heeft dan u thuis kunt bieden. In dat geval kunnen we hem of haar een aantal dagen opnemen in onze kliniek om zo de beste zorg te kunnen verlenen. Ook in geval van een zware operatie kan het zijn dat we uw dier nog een nachtje langer willen houden. We zijn dan ook een echt dierenziekenhuis!

Opnameruimtes

We hebben een gescheiden katten- en hondenopname; dit om de stress bij katten zo laag mogelijk te houden. De knaagdieren krijgen een hok in de kattenopname, omdat zij ook niet zo dol op honden zijn. In beide ruimtes zijn ruime opnamehokken aanwezig met ingebouwde hokverwarming; zo houden we uw dier lekker warm.

Voorzieningen

De opname is van alle gemakken voorzien. Zo maken we gebruik van infuuspompen als uw huisdier aan het infuus ligt, zodat we precies kunnen reguleren hoeveel infuus erin gaat en in welk tijdsbestek. 
Daarnaast hebben we een zuurstofgenerator en zuurstofkooi, voor dieren die benauwd zijn en een thermostaat om de temperatuur van de hokverwarming individueel te regelen.

Verzorging

De opnamedieren worden 2 x per dag onderzocht en hieruitvolgend wordt zo nodig het behandelplan aangepast, uiteraard in overleg met u als eigenaar. Naast de medische verzorging (medicijnen, infusen, dwangvoeding), zorgen we er bewust voor dat alle opnamedieren ook de nodige TLC (tender, love & care) krijgen.

 

Dit is zeer belangrijk voor zieke dieren; met een knuffel of wat persoonlijke aandacht herstellen ze veel sneller! Om deze reden moedigen we u ook altijd aan om op bezoek te komen. Dit kan in principe doordeweeks elke dag; overleg wel even met de assistente welke tijd het beste uitkomt.