Bij ruim 75% van de dieren ouder dan 3 jaar vormt zich al tandplak op de tanden en kiezen. Dit tandplak wordt omgezet in tandsteen. Bacteriën, die zich schuilhouden onder dit tandplak en tandsteen zorgen voor een stinkende geur uit de mond, ontstekingen en pijn. Uiteindelijk kunnen zelfs het kaakbot en de wortels van de tanden worden aangetast!
Wanneer bij een gebitscontrole blijkt dat er inderdaad erge ontsteking in de mond is of wanneer we al aangetaste kiezen/tanden zien, adviseren we een gebitsbehandeling. Zo’n gebitsbehandeling vindt altijd plaats onder algehele verdoving om te zorgen dat we het hele gebit echt goed kunnen bekijken. Hiervoor wordt eerst het hele gebit professioneel gereinigd met een speciale tandheelkunde-unit, waarna we elke tand en kies afzonderlijk kunnen onderzoeken.
Daarnaast hebben we de beschikking over een speciaal digitaal röntgenapparaat waarmee we foto’s kunnen maken van de kaak en de wortels. Zo kunnen we veel beter inschatten wat de status van het gebit is en beslissingen nemen over of een tand wel of niet getrokken moet worden.
Na een gebitsbehandeling zien we uw huisdier graag op controle, waarbij we dan met name aandacht besteden aan de methodes om het gebit schoon en gezond te houden.